Lorem ipsum dolor

Marek Štuller v Dome umenia

TS: Výstava sochára Mareka Štullera predstaví nové aj staršie diela uvažujúce nad časom a radikálnymi politickými rozhodnutiami.

 

 

Pozývame Vás na samostatnú výstavu autora Mareka Štullera s názvom Prezretý čas prezentujúcu jeho dlhodobejšie smerovanie v rámci voľnej praxe. Výstava predstaví najnovšie realizácie podporené štipendiom, ale i výber z tvorby z posledných rokov vo forme sôch, objektov, inštalácií a interaktívnych diel. 

V súčasnom politickom diskurze je badateľný implicitný predpoklad, že čas na radikálne riešenia ešte nenastal. Čas v tom istom okamihu nedozrel, prezrel a zhnil, nakoľko je pre konformistické myslenie vždy už zároveň príliš neskoro. Je možné uvažovať o čase ako o funkcii zmeny, ktorá spočíva v radikálnom politickom rozhodnutí?

 

Marek Štuller je súčasný sochár, ktorý sa vo svojej tvorbe venuje emancipačným politickým témam v rámci média sochy vo verejnom priestore. V súčasnosti vedie exteriérový galerijný priestor The Monolith, ktorý sa zameriava na vystavovanie mladých angažovaných umelcov a komunikovanie súčasných spoločensko-politických problémov.

Marek Štuller – Prezretý čas

Vernisáž výstavy: piatok 20. 9. 2024 o 19.00

Trvanie: 20. 9. – 1. 10. 2024

Miesto: Dom umenia, 2. poschodie budovy Národného osvetového centra, Nám. SNP 12, 812 34 Bratislava

Kurátor: Adam Svatík 

Partneri výstavy: Dom umenia, Národné osvetové centrum, The Monolith 

Tešíme sa na Vašu návštevu!

Výstavu z verejných zdrojov formou štipendia podporila Nadácia mesta Bratislavy.