Otvorený list študentstva Ateliéru slobodnej kreativity 3D a ateliérov KVUaI

Otvorený list doktorandov/doktorandiek, študentov/študentiek Ateliéru slobodnej kreativity 3D a ateliérov KVUaI. 

Z pozície doktorandov/-diek, študentov/-tiek vyjadrujeme podporu doc. Radovanovi Čerevkovi v situácii, ktorá nastala po výberovom konaní na funkčné miesto profesor. Vyjadrujeme nesúhlas voči výsledkom výberového konania, ktoré považujeme za neadekvátne a žiadame jeho prehodnotenie. 

doc. Radovan Čerevka dlhodobo preukazuje schopnosť kvalitného vedenia študentstva Ateliéru slobodnej kreativity 3D, ktorého výsledky sa ukazujú nielen na pôde Fakulty umení, ale vďaka jeho snahe a podpore sú naše výsledky viditeľné na kolektívnych výstavách v renomovaných inštitúciách, nezávislých galériách, múzeách, atď. na domácej pôde, aj v zahraničí. Okrem súčasného prístupu vedenia ateliéru, kolektívnych konzultácii, odbornosti a profesionality doc. Radovana Čerevku, ktorú oceňujeme sme rovnako priamou súčasťou projektov, ktoré pripravuje, alebo v súčasnosti prebiehajú. Vďaka získaným grantom a projektom nás konfrontuje s medzinárodnou scénou, prepája s odborníkmi rôznych oblastí, či ďalšími výtvarnými školami nielen na Slovensku. Okrem prínosných skúseností z rôznych aktivít s interdisciplinárnym presahom jeho snaha prináša aj materiálne a technologické vybavenie s ktorými pracujeme. To všetko prináša pôdu pre naše nasledujúce fungovanie na poli súčasného umenia po ukončení štúdia, čo dokazujú aktivity a pôsobenie bývalých študentov/študentiek ASK3D. Plynulo od prvých ročníkov nás jeho snaha a aktivity pripravujú na samostatné fungovanie ako poučených výtvarníkov a výtvarníčky so skúsenosťou výstavnej činnosti, medzinárodnými kontaktmi s teoretikmi, kurátormi, pedagógmi. Naša činnosť sa objavuje v publikáciách, periodikách, recenziách, a pod. 

doc. Radovana Čerevku nevnímame len ako kvalitného pedagóga, ale rovnako ho sledujeme a oceňujeme ako súčasného umelca s excelentnými výstupmi na medzinárodnej úrovni, oceneniami a ako schopného výtvarníka kriticky premýšľať o globálnych problémoch, ktorým v súčasnosti čelíme. 

doc.Čerevka nám okrem odbornosti a profesionality dokazuje aj ľudskú stránku, pochopenie a citlivosť, čo bolo viditeľné najmä v období pandémie, kedy sme ako študentsvo veľmi ťažko prežívali uzatvorenie sa voči svetu a strate schopnosti tvoriť v priestoroch ateliéru. 

My dolu podpísaní žiadame o zachovanie doc. Radovana Čerevku na pozícii vedúceho Ateliéru slobodnej kreativity 3D.

Katarína Bajkayová

Oleksandra Melnychuk

Martin Bubelínyi

Hannah Čekovská

Eva Mária Moleková

Patrícia Čechová 

Lucia Krosnerová

Barbora Mézešová

Juraj Hromec

Tereza Pešková

Ján Faltin

Nikolas Bernáth

Maroš Bavoľár

Zuzana Baková 

Ľubomíra Horňáková 

Dalibor Jancura

Denisa Saboviková

Diana Simáková 

Jakub Staš

Samuel Hadbavný

Valentína Harišová

Stanislava Pastiríková 

Tamara Almášiová 

Samuel Velebný

Mária Matisová

Laura Muchová 

Hana Trnkócyová

Monika Molčanová

Nancy Lacová

Viktória Surová 

Filip Frič

Katarína Gregová

Lukáš Bácskai

Diana Kozáková

Lenka Vargová

Silvia Šimková 

Eva Vaňová 

Robert Rabatin

Michael Moščák

Mária Maxová 

Denisa Juhászová

Petra Rusnáková

Anastasiia Sevastiuk

Antónia Bujňáková

Zuzana Štupická 

Radoslav Bielek

Sofia Havirová

Sofia Bublyk

Sara Biharyová

Mgr.art. Martin Pavlov

Peter Cako