Lorem ipsum dolor

Prezentácia verejného odpočtu KHB 2023

Prezentácia verejného odpočtu Kunsthalle Bratislava 2023

27. 3. 2024 o 15 hod.
Kunsthalle Bratislava, Nám. SNP 12, Bratislava
A Window

Nakoľko Kunsthalle Bratislava sa od prvého apríla 2024 oficiálne ruší zlúčením so Slovenskou národnou galériou a náš tím končí, pozývame vás na posledné stretnutie pri príležitosti prezentácie verejného odpočtu, predtým, než opustíme priestory.

Podujatie je pre nás príležitosťou oboznámiť verejnosť s rozsiahlym programom, ktorý sme počas roku 2023 realizovali v spolupráci s renomovaným domácim a medzinárodným umelecstvom a kurátorstvom. Zároveň chceme prezentovať hospodárenie Kunsthalle Bratislava, za ktorého efektivitou a hospodárnosťou si stojíme.

Tiež konštatujeme, že sa týmto končí existencia Kunsthalle Bratislava ako samostatnej organizácie a z nášho pohľadu neexistuje kontinuita Kunsthalle Bratislava pod vedením SNG. Ministerstvo kultúry neschválilo program Kunsthalle Bratislava pripravený na rok 2024, SNG neprevzalo jej zamestnanectvo a je neisté, čo sa stane s jej priestormi. Avizované “zlúčenie” Kunsthalle Bratislava so SNG má tak čisto deklaratívny charakter a nezakladá sa na reálnych faktoch.

Prezentácia verejného odpočtu sa uskutoční v stredu 27. marca 2024 o 15h vo výstavnom priestore A Window na prízemí v Kunsthalle Bratislava. Na záver vás pozývame na krátku umeleckú intervenciu členov slovenskej umeleckej komunity.

Vysoká škola výtvarných umení sa pripája iniciovaním kolektívneho trúchlenia nad stratou Kunsthalle Bratislava.

Prezentácia bude v slovenskom jazyku.

Tešíme sa na vás.