Lorem ipsum dolor

TZ: ArtFér v Pragovka Gallery

ArtFér v Pragovka Gallery nabídne umění za férové ceny

První adventní neděle bude v Pragovka Gallery patřit vánočnímu ArtFéru. 3. prosince si budou návštěvníci moci od 13 do 18 hodin zakoupit originální umělecká díla přímo od rezidentů Pragovky a dalších vybraných umělců mladé a střední generace a zároveň je tak podpořit. Vánočního ArtFéru se zúčastní na tři desítky umělců.

„ArtFér navazuje na tradiční akci ArtBazaar a jeho cílem je nabídnout návštěvníkům možnost nakoupit originální umění za férové ceny a zejména pak podpořit nákupem samotné umělce. Důraz klademe také na doprovodný program pro všechny věkové kategorie,” doplňuje výkonný ředitel Pragovka Gallery Filip Zimovjan. 

V průběhu odpoledne proběhne vánoční workshop nejen pro děti a v 17 hodin se malí návštěvníci zaposlouchají do pohádkového vyprávění Justýna Svobody. V 18 hodin pak v prostoru galerie vystoupí nové saxofonové kvarteto MMMM hrající vlastní tvorbu na pomezí experimentální komponované a improvizované hudby. Kvarteto tvoří v Dánsku usazená slovenská hudebnice Michaela Turcerová a tři pražští saxofonisté a skladatelé Marcel Bárta, Michal Wróblewski a Martin Debřička. Repertoár ansámblu se rozprostírá mezi divokými expresivními polohami i klidnými až meditativními zvukovými plochami, v rámci kterých se těleso snaží představit zvuk saxofonového kvarteta v jiné podobě a kontextu než je obvyklé.

Po celou dobu ArtFéru budou samozřejmě přístupné také čtyři aktuální výstavy Pragovka Gallery Ukrytá místa, všem na očích, Deep Time Walk, Overlooked Horizons a Experiment – Boudníkova klika a občerstvit se návštěvníci budou moci v příjemném prostředí Factory Kafe.

Vstup na ArtFér a doprovodný program je zdarma. Více informací najdete na www.pragovkagallery.cz nebo na facebookové profilu Pragovka Gallery.

Program ArtFéru v Pragovka Gallery:

13:00–18:00 prodej uměleckých děl (Natalia Akovantseva, Jana Babincová, Eva Fajčíková, Oskar Felber, Petr Gruber, David Helán, Martina Chloupa, Eva Jaroňová, Jana Julínková, Terezie Kusbach Kolářová, Adéla Kostkanová, Iva Krupicová, Martin Lacko, Nalejto, Oldřich Navrátil, Petra Navrátilová, Eva Pelechová, Róbert Palúch, Ondřej Roubík, Zuzana Růžičková, Robert Slezák, Michal Synek, Anna Štefaničová, Pavel Trnka, Verum Photo, Dominika Vyskočilová a další)

13:00–18:00 vánoční výtvarná dílna pro děti i dospělé
17:00 pohádkové vyprávění Justýna Svobody
18:00 koncert saxofonového kvarteta MMMM