Výzva na projekty v Staromestských kultúrnych centrách

TS: STAROMESTSKÉ KULTÚRNE CENTRÁ PODPORIA PROJEKTY Z OBLASTI KULTÚRY

Staromestské kultúrne centrá spúšťajú druhé kolo Otvorenej výzvy. Ide o program, ktorý poskytuje podporu na realizáciu kultúrnych a komunitných aktivít v historickej časti Bratislavy – Starom Meste.

Tento program je navrhnutý s cieľom podporiť a rozvíjať kreatívne projekty jednotlivcov, organizácií a rôznych iniciatív, ktoré prispejú k obohateniu kultúrneho života a komunitného diania v Starom Meste. Program kladie dôraz na transparentnosť a rovný prístup pre všetkých záujemcov.

„Otvorená výzva je elektronický systém, ktorý umožňuje žiadateľom predkladať svoje projektové návrhy na realizáciu v priestoroch Staromestských kultúrnych centier, tých je v Starom Meste päť. Tento systém je navrhnutý tak, aby zabezpečil predovšetkým transparentnosť, pričom cieľom je podporiť rozmanitosť kultúrnych a komunitných aktivít,“ hovorí Viera Tranžíková zo Staromestských kultúrnych centier.

Program ponúka príležitosť využiť priestory ako Zichyho palác, Pistoriho palác, centrum na Školskej 14 či Galériu F7, a to za nekomerčných podmienok. Okrem priestorov Staromestské kultúrne centrá ponúkajú pri realizácii aj technickú podporu.

Výzva je otvorená pre všetkých jednotlivcov, organizácie a iné subjekty, vrátane neziskových organizácií, neformálnych združení, podnikateľských subjektov a ďalších inštitúcií. Nezáleží na predchádzajúcich skúsenostiach, hlavnou podmienkou je záujem o obohatenie kultúrneho a komunitného života Starého Mesta,“ dodáva Viera Tranžíková.

Prihlásenie do programu sa uskutoční prostredníctvom elektronickej platformy e-grant, ktorá bude dostupná od 1. októbra do 31. októbra 2024.

Prihlásené projekty vyhodnotí komisia na základe ich schopnosti podporiť kreativitu, aktívne občianstvo a prispieť k rozvoju kultúrneho života. Podporované budú projekty v oblastiach ako hudba, tanec, divadlo, literatúra, výtvarné umenie, vzdelávanie, šport a ďalšie.

V pilotnom kole Staromestské kultúrne centrá podporili 39 projektov. Záujemcovia môžu žiadať o podporu projektu na obdobie najbližších troch rokov.

Viac informácií o Otvorenej výzve Staromestských kultúrnych centier nájdete na staromestskekulturnecentra.sk.

Foto na stiahnutie:

https://www.uschovna.cz/zasilka/QS4J6WB8NM2XBP85-JDI/ 

https://www.uschovna.cz/zasilka/QSN9EMBKZN73BHG5-DN2/ 

Viac informácií na stránke www.staromestskekulturnecentra.sk alebo emailom viera.tranzikova@staremesto.sk.